Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ κ.ΛΑΜΠΙΡΗ ΚΛΑΙΡΗ (ΜΕΘ) ΜΕΧΡΙ 20/1/2016 (τηλ. 1257).

                                                                                                               ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΓΕΣΥΚ

Tο πολυνομοσχέδιο του ΥΥΚΑ τελικά μπήκε ως “διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας” στο πακέτο “Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις”.

  Κατατέθηκε στην βουλή το αναμενόμενο νομοσχέδιο του ΥΥΚΑ ως “διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας” στο νομοσχέδιο “Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις”. Διαβάστε το νομοσχέδιο εδώ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Πληρώνονται οι εφημερίες Οκτωβρίου-Νοεμβρίου. Υποσχέσεις για ομαλοποίηση των πληρωμών των εφημεριών!!!

Γραφείο Τύπου   Υπουργείου Υγείας                                                           Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2015
Δελτίο Τύπου
   Στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησης για την αποπληρωμή δεδουλευμένων των γιατρών και λοιπών εργαζομένων στο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ενέκρινε πιστώσεις ύψους 76.529.702 ευρώ.
1η ΥΠΕ: 16.658.150
2η ΥΠΕ: 13.178.291
3η ΥΠΕ: 2.856.365
4η ΥΠΕ: 16.114.022
5η ΥΠΕ: 8.871.534
6η ΥΠΕ: 14.595.668
7η ΥΠΕ: 4.255.671
 Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει μεριμνήσει ώστε με την έγκριση του παραπάνω ποσού να καλυφθούν μέσα στο Δεκέμβριο οι εφημερίες των γιατρών και οι υπερωρίες των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Οι εφημερίες/ υπερωρίες του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τον Ιανουάριο.
Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα να ομαλοποιηθούν πλήρως οι πληρωμές προς τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και τους εποπτευόμενους φορείς έτσι ώστε μαζί με την αύξηση του ορίου δαπανών που έχει ήδη γίνει, να είναι διασφαλισμένη η εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Τρίτη 08-12-20015, ώρα 13.30, συνάντηση στο Αμφιθέατρο με την νομική σύμβουλο της ΕΓΕΣΥΚ: προσφυγή στο ΣτΕ, αποκατάσταση ιατρικού μισθολογίου, αναδρομική αποζημίωση συναδέλφων.

   Αναβλήθηκε η εκδίκαση στο ΣτΕ των προσφυγών Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (μεταξύ των οποίων και της ΕΓΕΣΥΚ), οι οποίες στηρίζονται τόσο από την ΟΕΝΓΕ όσο και τον ΠΙΣ, για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών που έγιναν από το 2ο μνημόνιο και την αποκατάσταση του Ειδικού  Ιατρικού Μισθολογίου. Μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου πρόβαλαν κώλυμα λόγω συγγένειας με γιατρούς του ΕΣΥ. Η νέα ημερομηνία εκδίκασης προσδιορίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2016.
  Από Νομικούς κύκλους θεωρείται βέβαιη η θετική έκβαση της προσφυγής μας κατ’ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων.
  Επειδή το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αμφισβήτηση για το  κατά πόσο μια θετική έκβαση της προσφυγής θα καλύπτει ή όχι το σύνολο των συναδέλφων για την αναδρομική αποζημίωσή τους , επειδή τα διεκδικούμενα αναδρομικά ποσά είναι σημαντικά για το σύνολο των συναδέλφων και επειδή η απάντηση στο ερώτημα αν πρέπει ή όχι να προβούμε σε πρόσθετες δικαστικές ενέργειες δεν είναι μονοσήμαντη, σας καλούμε σε ενημερωτική συνάντηση την Τρίτη 08-12-2015, ώρα 13.30, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Θα παραβρεθεί η Νομική Σύμβουλος της ΕΓΕΣΥΚ, δικηγόρος Καβάλας κ.Λυμπεροπούλου Κορίνα, η οποία και θα ενημερώσει για τις νομικές πλευρές αυτής της υπόθεσης και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των συναδέλφων.

   Συνάδελφοι, η απόφαση για τυχών πρόσθετες δικαστικές ενέργειες θα είναι απόφαση που θα πρέπει να πάρει ο καθένας προσωπικά γι αυτό και η συμμετοχή όλων  στην Ενημερωτική συνάντηση της Τρίτης 08-12-15, θεωρούμε ότι είναι απολύτως απαραίτητη.