Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Φαινόμενο δοσιλογισμού

Ο κ. Λουράντος πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής μαζί με τους προέδρους των φαρμακευτικών συλλόγων Πάτρας και Πειραιά απέστειλαν επιστολή στον επικεφαλής της τρόικας κ. Τόμσεν  (κλικ εδώ για να του πουν ότι αυτοί επιθυμούν διακαώς να εφαρμοστεί το μνημόνιο σε ότι αφορά τα χυδαία συντεχνιακά τους συμφέροντα και συγκεκριμένα τη συνταγογράφιση της δραστικής ουσίας.
Είναι άλλης τάξης ζήτημα να είσαι κολαούζος της εξουσίας και άλλο να καταντάς συνεργάτης των δυνάμεων κατοχής (σχόλιο ygeianet)


 Διαβάστε την απάντηση του ΙΣΠειραιά κάνοντας κλικ (εδώ) . Πρόκειται για μια απάντηση που πραγματικά βάζει τα πράγματα στην θέση τους .

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Πέμπτη 23-02-2012 , ώρα 12.30 , συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου

Ενημέρωση για το θέμα των εφημεριών στο νοσοκομείο μας υπό το φως των νέων δεδομένων που δημιουργεί η μείωση της ωριαίας αποζημίωσης της εφημερίας .

Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου


       Με διάταξη που προστέθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας κ.  Λοβέρδο στο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή μειώνεται κατά 17%  το ωρομίσθιο αποζημίωσης των εφημεριών!!   Συγκεκριμένα ο συντελεστής    για τον υπολογισμό του κόστους εφημεριών πέφτει από 0,0059 που είναι σήμερα σε 0,0049 ώστε, όπως αναφέρεται στην
Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου,  να προκύψει περικοπή του συνολικού κονδυλίου εφημεριών κατά 50 εκατ. ευρώ. 
        Η διατύπωση της διάταξης έχει ως εξής: 

Ο συντελεστής του προτελευταίου εδαφίου της περίπτωσης δ της παραγράφου 4 του άρθρου 25 του ν. 3205/2003 (Α 297) διαμορφώνεται από 1-1-2012 σε 0,0049. Το ποσοστό της περίπτωσης ε της παραγράφου 4 του ανωτέρω άρθρου και νόμου διαμορφώνεται από 1-1-2012 σε σαράντα επτά τοις εκατό (47%).

     Αρχικά κυκλοφορούσε στο υπουργείο Υγείας το σενάριο να μειωθούν οριζοντίως κατά 17% τα κονδύλια που διατέθηκαν στα Νοσοκομεία, ώστε να προκύψει αθροιστικά περικοπή της τάξης των 50 εκατ. ευρώ. Ο Α. Λοβέρδος σε συνεργασία με τον Ε.  Βενιζέλο επέλεξαν τη διαχρονική περικοπή, 
φροντίζοντας με την αλλαγή συντελεστή να παγιώσουν πως οι εφημερίες θα μένουν πάντοτε κατά 17% φτηνότερες. 
      Η ΟΕΝΓΕ προκήρυξε απεργία για την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου αντιδρώντας στη συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς και στις υπόλοιπες διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις,  όπως η οριστική κατάργηση 50  Νοσοκομείων του ΕΣΥ με συγχώνευση των οργανισμών τους, η ρύθμιση για τη συνταγογράφιση με βάση τη δραστική ουσία και η αναγκαστική συνταγογράφιση γενοσήμων. Οι ρυθμίσεις που προωθούνται δεν έχουν ως σκοπό την αποδοτική και ποιοτική λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών,  αλλά την περικοπή δαπανών Υγείας που επιβάλλεται από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο νέο μνημόνιο.  

                                                                                                           ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
                                                                                                               ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ


Θα πληρωθούν οι εφημερίες του Δεκέμβρη

Οι εφημερίες Δεκεμβρίου 2011 θα καταβληθούν εντός των επομένων ημερών με μισθοδοτικές καταστάσεις, δηλ. το σύστημα καταβολής που ίσχυε μέχρι πέρσι.(περισσότερα )

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Απόφαση Δ.Σ. ΕΓΕΣΥΚ



Το Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΚ προκηρύσσει την Τρίτη 07-02-2012  στάση εργασίας στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού , από την 11.00 μέχρι την λήξη της πρωινής βάρδιας  με αιτήματα:
·         στελέχωση των κλινικών του Νοσοκομείου μας με το απαραίτητο ιατρικό δυναμικό. Να προκηρύσσονται έγκαιρα οι θέσεις που κενώνονται και να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των γιατρών που έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους. Οι μετακινήσεις γιατρών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο δεν αποτελούν λύση.
·         άμεση καταβολή όσων ποσών έχουν περικοπή  από δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες . Διασφάλιση ασφαλούς εφημέρευσης του Νοσοκομείου .
·         ολοκληρωμένη και ορθή , με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια, διάγνωση και θεραπεία όσων ανασφάλιστων συμπολιτών μας αδυνατούν να πληρώσουν .
·         κανένας γιατρός μη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Νοσοκομείο μας. 
  Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ στηρίζει το σύνολο του διεκδικητικού πλαισίου όπως αυτό διαμορφώθηκε στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ. Καλεί όλους τους συναδέλφους σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 07-01-2012 , ώρα 11.30 , στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου . Θα παραστεί μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ .  Περισσότερα

Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα

   Η συζήτηση που έγινε χθες στην βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου με αφορμή  αναφορά -  ερώτηση που κατατέθηκε με αίτημά μας από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσή Δημήτριο σχετικά με τα προβλήματα στις εφημερίες από τον νόμο 3868 και το θέμα της μή πληρωμής δεδουλευμένων πρόσθετων εφημεριών που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο Ιανουάριος -Νοέμβριος 2011 , μόνο οργή και απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει (δείτε την αναφορά του κ.Παπουτσή και το υπόμνημα που καταθέσαμε εμείς , κάνοντας κλικ εδώ). Ο υφυπουργός κ.Μπόλαρης που απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης,  άν και δήλωσε ότι διάβασε με προσοχή το υπόμνημα της ΕΓΕΣΥΚ το οποίο μάλιστα βρήκε ιδιαίτερα εμπεριστατομένο ,δεν είπε ούτε μια κουβέντα για την ουσία της υπόθεσης : για το τί θα γίνει δηλαδή με τις απλήρωτες πραγματοποιηθείσες πρόσθετες εφημερίες του προηγούμενου έτους και για το πώς θα αποτραπεί η επανάληψη των ιδίων φαινομένων κατα το τρέχων έτος . Αρκέστηκε να δηλώσει ότι το υπουργείο Υγείας είχε την πρόθεση να εκδόση  ΚΥΑ με στόχο  την μετατροπή του plafond 9% σε 12% "αυτό όμως δεν έγινε δυνατό λόγω της οικονομικής συγκυρίας". Για τον λόγο αυτό δήλωσε ότι το θέμα για το Υπουργείο Υγείας έχει λήξει.
    Θέλουμε να τον διαβεβαιώσουμε ότι το θέμα δεν έχει λήξει. Στην αναφορά μας, δηλώναμε : " Όσο τα Νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εφημερεύουν με βάση τον Νόμο 3868 που κατά γενική ομολογία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στο εφημεριακό έργο των Νομαρχιακών Νοσοκομείων , θα πρέπει να εξασφαλισθεί η πλήρης πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών που εγκρίνονται κάθε φορά από τα Δ.Σ. των νοσοκομείων. Τα ποσά που περικόπηκαν για εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες πρέπει να πληρωθούν .Και αυτό μπορεί να γίνει με βάση το ισχύον Νομικό πλαίσιο με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας. Το θέμα πρέπει να λυθεί με πολιτική πρωτοβουλία . Σε διαφορετική περίπτωση  εμείς , ως γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας , θα υποχρεωθούμε να αναλάβουμε  κάθε Νομική , συνδικαλιστική και πολιτική πρωτοβουλία που απαιτείται για την αντιμετώπιση αυτού του απαράδεκτου προβλήματος" .
   Ένα είναι βέβαιο : δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να ανεχθούμε πολιτικές ή μεθοδεύσεις που να οδηγούν σε απλήρωτη εργασία.